Uusimmat kirjoitukset

LONKKALEIKKAUS ON TARPEELLINEN KIPUJEN LOPETTAMISEKSI. OMA KOKEMUS

Kärsin lonkan kivuista 15 vuotta ja oletin kivun johtuvan iskiaksesta. Röntgenkuvaus paljasti totuuden. Nivelpinnoissa luut on tiukasti toisiaan vastassa ja nivelrusto pursuneena nivelen ympärille, aiheuttaen kipua taivutettaessa lonkkaa. Muutenkin lonkka oli rajoittunut liikeradoissa. Käytyäni lääkärin terveyskeskuskäynnillä, hän passitti samalta istumalta…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , ,

SAPPIVAIVASTA LEIKKAUKSELLA EROON – OMA KOKEMUS

Moni kärsii tietämättään sappivaivasta. Itsekin ihmettelin miksi virtsa näyttää tummanruskealta, kuin olisi verta virtsassa. Väriä oli vain silloin tällöin ja siksi se ei huolestuttanut suuremmin. Aloitettuani antibioottikuurin pieneen tulehdukseen, ensimmäisen pillerin syönnin jälkeen heti tuli kovat poltot vatsan seudulle ja…
Read more

Fyysinen, Terveenä Suuntana100

,

VITAMIINEISTA APUA TERVEYTEEMME

Läheskään kaikkia vitamiineja emme saa ruuasta, ainakaan iäkkäänä. Siksi niitä on hyvä tankata päivittäin. Olemme kaikki tämänkin suhteen yksilöitä ja kerron, mistä minä olen saanut apua hyvinvointiini. C-vitamiini tärkeimmästä päästä antioksidantteja, jota otan päivittäin poretablettina 1000–2000 mg. C-vitamiini kannattaa ottaa…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , , , , ,

SITRUSHEDELMÄT JA SÄÄRIHAAVAT

Me suomalaiset syömme hyväuskoisina suuret määrät sitrushedelmiä ja kuvittelemme saavamme niistä paljon vitamiineja talven ja kevään vitamiinien puutokseemme. Ehkä niistä hiukan saammekin, mutta niitä pitäisi syödä kilokaupalla päivässä, jotta edes C-vitamiinin tarve täyttyisi. Kerron tähän tosi tapauksen sitrushedelmistä. Joku vuosi…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , , ,

VILJAT, GLUTEENIT, HIILIHYDRAATIT JA TÄRKKELYS – tuhon siemeniä?

  Nykyinen virallinen ruokasuositus, suosii hiilihydraattipitoisia ruokia ja rasvat ovat laitettu ryhmään, joita ei juurikaan suositella käytettävän. Kaikki viljat ovat runsaasti hiilihydraattipitoisia, joita suositellaan syötävän runsaasti täysviljatuotteina. Kotimaiset viljat sisältävät reilusti gluteenia ja hiilihydraatteja. Niistä hiukan seuraavassa tekstissä, mitä hiilihydraatit…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , , , , , , ,

RASVASOTA KÄYNNISSÄ puolesta ja vastaan – voi, maito, ruokaöljyt, transrasvat?

”Rasvasotaa” on viime vuosina käyty puolesta ja vastaan. Entiseen ”hyvään” aikaan 40- ja 50-luvulla oli kaupoissa ”yhtä” sorttia maitoa ja ”yhtä” sorttia margariinia leivontaan. Voi oli ainoa rasva, mitä leivän päälle levitettiin. Maidon rasvapitoisuus lypsetystä lehmästä oli 4-5 %. Homogenisoitu…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , , , , , , ,

KOLESTEROLI JA STATIINIT – vaarallista vai ei?

Aikamme on lääketankkauksen kulta-aikaa. Lääketeollisuus on kolesterolilääkintään laittanut rajaksi 5, jos menee yli, niin tuntuu siltä, että se on melkein kuolemaksi. Neurologi David Perlmutter kirjassaan, Tuhon siemenet, kertoo aivan muuta. Hän viittaa tutkimukseen, jossa on todettu, että vaihdevuodet ylittänyt nainen…
Read more

Terveenä Suuntana100

, , , , ,

MIKROAALTOUUNIT JA INDUKTIOLIEDET RUOAN TUHO

Mikroaaltouunit ovat nopeuttaneet monen kiireisen ihmisen, valmiin ruuan kuumentamista ja pakasteiden sulattamista. Kuumentaminen tuhoaa ruuasta kaiken bioenergian ja ruuan lopuistakin hyvistä aineista jäljelle jää keskimäärin vain n. 10 %, lisäksi kuidut ja hiilihydraatit. Pakasteiden sulattaminen ei tuhoa ruuan hyviä aineita,…
Read more

Terveenä Suuntana100

, ,