MIGREENI ON HOIDETTAVISSA LUONNOLLISIN KONSTEIN

Migreeni on hyvin monen ihmisen elämässä mukana, niin kuin se oli minullakin lapsesta asti. Lapsena ja nuoruusvuosina se näyttäytyi onneksi vain pari kertaa vuodessa. Työelämän stressit kun iskivät päälle, oli se jokapäiväinen vieraani. Onneksi siihen oli lääke, vaikka sen vasta tajusin neljän kympin jälkeen. Mitkään tavalliset särkylääkkeet siihen eivät auttaneet.  Tuska ja särky olivat sanoin kuvaamatonta. Tätä kesti lähes puoli vuorokautta – kieriskelyä sängyssä ja hiljaisuudessa. Migreeni alkoi aina iltapäivällä kello yhden jälkeen.

Olen huomannut, että viljatuotteet eivät ole olleet minulle koskaan hyvästä ja jälkeenpäin olen ajatellut viljojen osuutta omaan migreeniini. Sanoisinkin, että kanssakulkijoiden, jotka sairastavat migreeniä, kannattaisi kokeilla viljatonta elämää, koska viljan gluteeni saattaa olla myös migreenin laukaisija. Ainakin gluteeni aiheuttaa päänsärkyä. Itse ainakin uskon siihen, että kaikkien migreeni saa alkunsa suolistosta ja suoliston stressitilasta. Suolistokin stressaa eri ruokalajien kanssa.

Itselläni kun oli aikoinaan joka päivä migreeni, niin migreenin säryn poistuttua päästä, huomasin suoliston olevan hyvin arka, eli suolisto oli kouristellut migreenin aikana, vaikka se tuntui kipuna päässä melkein vuorokauden. Onneksi pääsin siitä eroon, kun sain kohtauksen luontaishoitajan vastaanotolla. Hän paineli voimakkaasti kaikista varpaanväleistä, akupunktiopisteistä jalkapohjan puolelta. Sen jälkeen ei migreenistä ole ollut tietoa kahteenkymmeneen vuoteen. Siitä minulla ei ole tietoa, auttaako hoito, jos migreeni ei ole päällä. Kaukohoitokin auttaa jonkin verran. Pitäisi kokeilla useammalla henkilöllä, jotta voisi todeta hoidon tehon.

Erilaisiin kiputiloihin on akupunktiopisteet, mistä kipua voidaan hoitaa. Itseään painelemalla voimakkaasti akupunktiopisteitä, voi kokeilla hoidon tehon. Parempi tietysti, jos joku läheinen tekee sen, samalla saa sitä läheisen rakkautta.

Kirjoittaja Erkki Myllyharju tuottaa tähän blogiin ikäihmisten terveyteen liittyviä kirjoituksia.
Kirjoittaja toivoo käsiteltävien asioiden auttavan ihmisiä pysymään terveenä,
paranemaan ja voimaan paremmin.

Kirjoittaja jättää vastuun tietojen soveltamisesta tai tulkinnasta lukijalle.