MIKROAALTOUUNIT JA INDUKTIOLIEDET RUOAN TUHO

Mikroaallot_Terttu Häkkilä

Kuva Terttu Häkkilä

Mikroaaltouunit ovat nopeuttaneet monen kiireisen ihmisen, valmiin ruuan kuumentamista ja pakasteiden sulattamista. Kuumentaminen tuhoaa ruuasta kaiken bioenergian ja ruuan lopuistakin hyvistä aineista jäljelle jää keskimäärin vain n. 10 %, lisäksi kuidut ja hiilihydraatit. Pakasteiden sulattaminen ei tuhoa ruuan hyviä aineita, jos ei kuumenneta. Siis bioenergia häviää kokonaan mikroaaltouunissa kuumennettaessa. Bioenergia on tärkeä elämän energia, mitä me ihmiset tarvitsemme, jotta keho pysyy terveenä ja elinvoimaisena. Sitä samaa energiaa saamme myös luonnosta, esimerkiksi käydessämme puita halaamassa. Yhtä ”kuollutta” teollisesti valmistettua prosessoitua valmisruokaa ostamme kaupoista, mitä saamme mikroaaltouunissa lämmitettäessä, vaikka se on kotona valmistettua. Mikroaaltouunin voimakas säteily vuotaa luukun raosta ja yltää n. 30 cm:n etäisyydelle, joten käynnin aikana kannattaa olla pois mikroaaltouunin edestä. Näitä mittauksia tehtiin aikoinaan työpaikallani.

Nykyisin on ruuanvalmistukseen alkanut ilmestymään induktioliesiä, joissa on käsin kosketeltavan vahva magneettikenttä, joka ruuan kuumentaa. Tämä kenttä tuhoaa, sekä ruuan, että ruuanlaittajan bioenergiaa tehokkaasti, tuhoten ruuasta suurimman osan hyvistä aineista. Voimme vain kuvitella, mitä tapahtuu odottavan äidin kohdussa olevalle lapselle, joka on tässä voimakkaassa kentässä äidin työskennellessä lieden ääressä.

Bioenergian vähentyessä terveytemme alkaa heikentyä, tuntuen ensin väsymyksenä ja jopa loppuun palamisena. Tämän jälkeen saattaa etenkin herkkien ihmisten kehoonkin tulla erilaisia sairauksia ajan kuluessa. Kaksi tuntia aivan lieden vieressä työskentelyä, vie ruuanlaittajalta bioenergian loppuun palamisen tasolle ja valmistettu ruokakin on melkein ”kuollutta”. Onneksi ei näin pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti olla lieden vieressä.

Kirjoittaja Erkki Myllyharju tuottaa tähän blogiin ikäihmisten terveyteen liittyviä kirjoituksia.
Kirjoittaja toivoo käsiteltävien asioiden auttavan ihmisiä pysymään terveenä,
paranemaan ja voimaan paremmin.

Kirjoittaja jättää vastuun tietojen soveltamisesta tai tulkinnasta lukijalle.